Forum motywacyjne BeSmart
Luty 04, 2012, 19:46:04 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Pamiętaj, żeby odwiedzić blog www.BeSmart.pl

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1
  Drukuj  
Autor Wątek: Język rosyjski  (Przeczytany 2295 razy)
Belleteyn
Nowy użytkownik
*

Reputacja 0

« : Styczeń 30, 2008, 23:19:51 »

Mam zamiar zacząć się uczyć tego języka. Jednak nie bardzo wiem od czego zacząć.
Myślicie ze Pimsleur, 3 częsci na początek, to dobry pomysł? A co z pisownią, która jak wiadomo jest zupełnie kosmiczna? Przeciez Pimsleur mnie tego nie nauczy Mrugnięcie (Co do alfabetu to mam na początek zagwarantowaną pomoc mamy, ale z resztą muszę sobie sama poradzić).

Może są jakieś dobre kursy, które mozecie polecić?

Widziałam na aukcjach internetowych "Intensywny kurs języka rosyjskiego",  z 6 cd, autorzy: Bogacka, Sitarski. Czy ktoś z Was z niego korzystał?

A może jakieś stare podręczniki i nagrania z internetu?

Proszę o jakieś wskazówki Uśmiech
Rafał z BeSmart.pl
Administrator
Użytkownik

Reputacja 10

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Styczeń 31, 2008, 02:18:38 »

Witaj, Belleteyn! ;-)

Nie wiem czy Pimsleur będzie dobrym rozwiązaniem zwłaszcza, że rosyjski należy do tej samej grupy języków co polski - być może lepiej będzie sięgnąć po inny kurs, który wprowadzi cię do języka szybciej.

Być może warto wypróbować program Supermemo Rosyjski - Niet probliem!+. Do kupienia poziomy podstawowy, średni i zaawansowany. Jest to nowsza wersja programu Intesywny kurs języka rosyjskiego (2CD), ALE nie tego, o którym ty piszesz.

Obecnie korzystam z programów Supermemo z serii Kein Problem/No hay problema i muszę je pochwalić (chociaż jest tam trochę błędów). Ten program to nie tylko nauka słówek, ale kompletny kurs z systemem optymalnych powtórek (na blogu piszę o tym troszkę więcej).

Tutaj link do strony producenta: http://www.supermemo.pl/index2.php?top=3&ppid=59&part=215

Jeśli zdecydujesz się na zakup tego programu, to lepiej kup droższą wersję z "+" z 2007 roku.

Wybacz trochę chaotyczną odpowiedź, ale właśnie przygotowuję się do jutrzejszego egzaminu z logistyki i mam niewiele czasu... ;-)

Strony: 1
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
szkoła tańca gliwice - wynajem samochodów trójmiasto - hydraulika siłowa - Bursztyn - OFE - Kabarety - serwis toyota - VAN4U - Samochody Dostawcze - excel Kraków - kredyty