Forum motywacyjne BeSmart
Maj 18, 2012, 11:17:57 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Pamiętaj, żeby odwiedzić blog www.BeSmart.pl

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1
  Drukuj  
Autor Wątek: Świadomy sen  (Przeczytany 2776 razy)
Oleszko
Nowy użytkownik
*

Reputacja 1

« : Grudzień 02, 2007, 04:48:56 »

Jakiś czas temu doświadczyłem tegoż zjawiska i od tego czasu zainteresowałem się tym tematem. Przy okazji myślę, że mógłby to być jeszcze jeden ciekawy wpis na stronie w dziale snu, ale Rafi jeszcze na to nie wpadł Mrugnięcie.
Możliwe, że część z was też miała takowy sen, a część być może nawet nie wie o tym, że takie zjawisko może się zdarzyć. Np. Ja, byłem niesamowicie zdziwiony tym, że wiedziałem iż jestem we śnie a tym samym się z niego nie wybudzam i w pełni go kontroluję. Zacząłem o tym czytać i dowiedziałem się, że takie stany się zdarzają u ok. 20% populacji przynajmniej raz w życiu - sam mam 18 lat. W stan świadomego snu można wejść również świadomie Język U mnie się to zdarzyło po tym gdy skojarzyłem pewne niedorzeczności podczas snu i zorientowałem się, że śnie (sami domyślcie się co było moim pierwszym działaniem gdy mogłem zrobić co tylko chciałem z każdym (a raczej każdą Język Z politowaniem Spoko Chichot Mrugnięcie Duży uśmiech) W każdym bądź razie jest to bardzo ciekawa praktyka i mam nadzieje, że jeszcze nie raz tego doświadczę Mrugnięcie Życzę również innym sukcesów w tym temacie i opowieści forumowiczom o swoich przeżyciach.

polecam bardzo dobrą stronę - http://www.ld4all.com/guide.html

lub choćby wikipedię - http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiadomy_sen
Phoenix
Nowy użytkownik
*

Reputacja 6

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Grudzień 02, 2007, 14:34:11 »

Interesuję się tym od dawna, wiele razy próbowałem robić te plany na kolejne dni, ale jakoś zawsze przestawałem. Właśnie od wczoraj zacząłem Mrugnięcie
Póki co jestem na etapie zapamiętywania snów i zapisywania ich.
Iwona
Nowy użytkownik
*

Reputacja 1

« Odpowiedz #2 : Luty 27, 2008, 15:19:51 »

Witam:)
Chcialabym sie zapytac, co myslicie o "Samokontrola umyslu metoda Silvy"? Podobno robil doswiadczenia na swoich dzieciach.
W ksiazce tej opisuje miedzy innymi technike kontroli snow.Naprawde warto przeczytac ta ksiazke ale ja po przeczytaniu recenzji
boje sie stosowac te techniki.Poza tym kosciol chyba tez sie sprzeciwia?
Prosze napiszcie jaka jest Wasza opinia-Iwona
racek
Nowy użytkownik
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #3 : Sierpień 29, 2008, 02:00:35 »

Ja próbowałem uzyskać świadomość we śnie. W pierwszy dzień zapamiętałem sny. W drugi dzień bylo to już bardziej wyraźne. Późniejszym efektem było jedynie to że nie mogłem zasnąć, choć to może przez wypitą wieczorem kawe. Od tamtego dnia nie próbowałem i mam zamiar wrócić do eksperymentu w najbliższym czasie.

Matematyka
Strony: 1
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!