Phoenix
Nowy użytkownik
Reputacja 6
|
 |
« Odpowiedz #15 : Październik 28, 2007, 23:50:08 » |
|
Mam nagrania w formacie .FLAC, przekonwertowałem to do Mp3, ale albo za słabą jakość albo coś bo na początku jest ok, słyszę gościa tam gdzie mam, ale potem strasznie niewyraźnie mówi i są szumy. Raczej nie jest to wina odtwarzacza bo ma niecały tydzień. Spróbuję lepszą jakością skonwertować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rafał z BeSmart.pl
|
 |
« Odpowiedz #16 : Październik 28, 2007, 23:59:25 » |
|
Sprawdz jaka jest jakość FLACa - odsłuchaj go w Winampie.
Szumy są i być powinny - są to morskie fale, choć na początku myślałem, że to odgłosy jakiegoś samolotu.
Kiedyś konwertowałem FLACa do mp3 przez JetAudio. Nie było problemów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Phoenix
Nowy użytkownik
Reputacja 6
|
 |
« Odpowiedz #18 : Październik 29, 2007, 22:34:16 » |
|
Rafał: Będziesz pierwszy?  Z chęcią zobaczę jak taki raport przeprowadzić i na co zwracać uwagę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rafał z BeSmart.pl
|
 |
« Odpowiedz #19 : Październik 29, 2007, 22:53:34 » |
|
Nie uwierzysz, ale też jestem podziębiony  . Myślę, że pojutrze zacznę. A jak ma wyglądać raport? Sam nie wiem, będziemy się uczyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malcoolm
Nowy użytkownik
Reputacja 4
|
 |
« Odpowiedz #20 : Listopad 10, 2007, 05:42:20 » |
|
ok wrocilem do Polski moge zajac sie HS  jesli nie zamieszcze raportu w ten weekend zlinczujcie mnie  a dla zainteresowanych polecam: http://www.explorers.focus-x.org/exploratorium.htm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bejotka
Nowy użytkownik
Reputacja 9
|
 |
« Odpowiedz #21 : Listopad 11, 2007, 11:46:25 » |
|
Hemi sync ma zastosowania w nauce języków. Nagrania HS można znaleźć w kompletach edukacyjnych SITA-y, w firmie tej można też kupić płyty z nagraniami HS bez kursów. Również Superlerning opiera się na na tych nagraniach. Kilka, a może kilkanaście lat temu były w sprzedaży kasety audio, wydane przez Warsztaty psychotroniczne Lecha Emfazego Stefańskiego, Superlearning i Anastenaria. Pierwsza pomagała w nauce, druga relaksowała.L.E. Stefański wydał również 5-kasetowy kurs angielskiego p.t. "Angielski w podróży". Ciekawostka tego wydawnictwa była płyta "Pigułka nasenna". Miała ułatwiać zasypianie, ale na mnie nie działała.
Ostatnio znalazłem płytę z nagraniami HS w ofercie na stronie programu eMaestro. jest to płyta "Easy Learning esy Life".Kosztuje 12 pln.
|
|
|
|
|
|
BJK
|
|
|
malcoolm
Nowy użytkownik
Reputacja 4
|
 |
« Odpowiedz #22 : Listopad 11, 2007, 16:08:19 » |
|
Hemi sync to znak zastrzezony przez Monroe Institute, wiec radzilbym sprawdzic oryginalnosc wymienionych wyzej produktow. Na swiecie mozna znalezc multum HS, ktore z instytutem nie maja nic wspolnego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bejotka
Nowy użytkownik
Reputacja 9
|
 |
« Odpowiedz #23 : Listopad 11, 2007, 21:31:33 » |
|
Nie przywiązywałbym o tego byt wielkiej wagi. Oczywiście szanuję prawa autorskie, ale nad nagraniami slużącymi synchronizacji półkul mózgowych pracują ludzie w różnych ośrodkach i często mają podobne wyniki. Ja podałem informacje o nagraniach, z którymi spotkałem się kilkanaście lat temu, z jednym wyjątkiem (eMestro). Niewykluczone, że ich dystrybutorzy mieli licencję IM.
|
|
|
|
|
|
BJK
|
|
|
malcoolm
Nowy użytkownik
Reputacja 4
|
 |
« Odpowiedz #24 : Listopad 12, 2007, 02:33:44 » |
|
Po prostu chcialem "uczulić" na nagrania watpliwej wartosci...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|